Предлагат увеличаване на капацитета на Дневния център за деца с увреждания в Търговище

By 21 Юни 2018 Прочетена 2650 пъти 0

От 20 на 30 места да се увеличи капацитетът на Дневния център за деца с увреждания в Търговище предлагат от Общинската аминистрация. 

Предложението е на база мотивирано искане от директора на Комплекса за здравно-социални услуги, част от който е заведението. В докладната е посочено, че към настоящия момент центърът работи над определения от 20 места капацитет, като има и 4 чакащи за предоставяне на услугата. Това води до проблеми като недостиг на средства и персонал за обгрижването на всички деца.

Увеличаването на капацитета ще даде възможност заведението да покрие нуждите на потребителите си и да им предостави още по-качествени социални услуги.

Дневният център работи с деца до 18 години, с различни физически и ментални увреждания, а дейността му е делегирана от държавата. В заведението има персонал от 7 души – детегледачка, психолог, рехабилитатор, специален педагог, логопед и 2 социални работници.

Общинският съвет ще се произнесе по предложението на заседанието си на 28 юни, което телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО от 09:00 часа.

По процедура след приемане на решението, се изготвя предложение до Агенцията "Социално подпомагане", която следва да определи капацитета. Ако бъдат одобрени, промените ще влязат в сила от 1 януари 2019 година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net