Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Обсъдиха промяната в регулацията до блок "Дан Колов" в Разград

  • Written by  КИС 13
Обсъдиха промяната в регулацията до блок "Дан Колов" в Разград

От групата на ГЕРБ в Общински съвет - Разград внасят докладна записка за предсрочно прекратяване пълномощията на председателя на местния парламент Стоян Димитров и избор на нов с тайно гласуване.

Основният мотив за смяната според вносителите е, че липсва добра организация на работата на Общинския съвет.

Всички докладни бяха обсъдени на постоянните комисии преди редовното заседание на местния парламент, което ще се проведе на 29 май. 

На постоянната комисия по устройство и развитие на територията към Общински съвет - Разград, извън докладните беше разгледано писмо от граждани, с което възразяват на проект за частично изменение на действащия регулационен план в района на квартал 252 до блок "Дан Колов". 

Общината изрази становище, че ще се съобрази с исканията им, но с отпадане на ревизията на регулационния план проблемите в тази точка на града оставали нерешени. Причината е, че уличната и вътрешната регулация там вече са неприложими, стана ясно на комисията. На заседанието присъства и един от собсвтениците на имоти в района, който иска тази промяна да се случи.

След празниците се предвижда среща с гражданите, за да им се обясни защо е необходимо това изменение на плана за регулация.

Утре пък Общинският съвет в Разград ще проведе тържествено заседание по случай 24 май. Гледайте го НА ЖИВО по телевизия КИС 13 от 13:30 часа.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ