Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Домашни помощници в Разград ще обслужват самотни и болни хора по домовете им

  • Written by  Super User
Домашни помощници в Разград ще обслужват самотни и болни хора по домовете им

Започна приемът на документи за персонал на Центъра за почасово предлагане на услуги за социално включване в Разград. Ще бъдат наети 15 домашни помощници, които ще обслужват 200 потребители, предимно хора с увреждания и самотно живеещи над 65-годишна възраст, които не могат да се грижат за себе си.

По проекта на Общината, освен домашни помощници на по-късен етап ще бъдат ангажирани и 20 лични асистенти. Потребителите на услугата ще могат да ползват и помощ от психолог, кинезитерапевт и медицинско лице. Одобрените кандидати за домашни помощници към Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване ще ходят по домовете и ще обслужват болните.

Започна набирането и на документи за подбор на потребители на социалната услуга. Отсега е ясно, че желаещите да имат домашен помощник по европейската програма за социално включване ще бъдат много повече от възможностите на програмата.

Очаква се чрез новата социална услуга да се подобрят условията на живот на нуждаещите се хора и да се създадат работни места. Приемът на документи ще продължи до 4 април.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ