Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

В русенското село Басарбово отбелязаха Бабинден

  • Written by  КИС 13
Денят на родилната помощ бе съпроводен от много песни и хора, като жителите и гостите на селото не се уплашиха от студеното време Денят на родилната помощ бе съпроводен от много песни и хора, като жителите и гостите на селото не се уплашиха от студеното време

В русенското село Басарбово отбелязаха днес Бабинден.

Денят на родилната помощ бе съпроводен от много песни и хора, като жителите и гостите на селото не се уплашиха от студеното време.

През това време пък преоблечени жени като полицаи, спираха автомобили, шофирани от мъже и искаха пари, както повелява традицията. Честването продължи в пенсионерския клуб на Басарбово с празнична програма, в която участие взеха индивидуални изпълнители и състави от Русе.

Събитието уважиха областният управител на Русе Галин Григоров, председателят на Общинския съвет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, народни представители и общински съветници.

Депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев отправи слово към присъстващите:

"Приемете приветствието ми за усилията на всички вас – настоящи и бъдещи майки, баби, които давате началото на новото поколение в село Басарбово и във всички населени места на Община Русе! Раждането и възпитанието на дете и неговото отглеждане е една от най – важните задачи в живота. Затова, на този ден осъзнаваме още по - силно смисъла и ценността на децата за запазване и развитие на обществото ни."

Областният управител на Русе също поздрави всички с празника, като подчерта, че съхраняването и предаването на типичните български традиции е в основата на формирането националното самосъзнание на бъдещите поколения.

"Това е един от начините всеки от нас да се докосне до бита, присъщ за българина през определен исторически период", заяви още Григоров.

Областният управител поднесе кърпа, сапун и букет на акушерката Надка Узунова, която дълги години изражда децата от селото.

Празникът бе организиран от кметството на Басарбово и Народно читалище "Св. Димитър Басарбовски – 1902".

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ