TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Откриха обновения клуб в центъра на беленското село Босилковци

  • Written by  КИС 13
На откриването присъстваха кметът на Община Бяла Димитър Славов и депутатът Пламен Нунев На откриването присъстваха кметът на Община Бяла Димитър Славов и депутатът Пламен Нунев

Откриха обновения клуб в центъра на беленското село Босилковци.

Инвестицията идва от Община Бяла, като в ремонта е включена подмяна на дограмата и са закупени нови маси и столове.

„Поздравявам кмета за усилията му да създаде едно по – добро място за честване на празници тук“, каза в приветствието си депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Той призова още хората да имат доверие на Панайот Панайотов и кмета на Бяла Димитър Славов.

„Общинското ръководство е в дълг към селата и затова през тази година наблягаме именно върху ремонтите и новото строителство в тях. Предстои още много да се направи през идните месеци, за да бъде селото по – добро място за живот. В Босилковци ще бъде изградена нова детска площадка в населеното място, изграждането на ново осветление в зоните за обществено ползване с декоративни лампи и пр.“, заяви на свой ред кметът на община Бяла Димитър Славов.

Той подчерта още, че вече е подписан договорът за финансиране по Програма за развитие на селските райони и през 2018 годна ще бъде основно ремонтиран пътя с дължина 10 километра между квартал "Гара Бяла", село Босилковци и село Павел, заяви още кметът, като бе категоричен, че по този начин ще се създадат условия за оживяване на селото, тъй като ще бъде подобрена връзката със Свищов.

На 27 юли пък ще бъде открит новият храм "Св. Пантелеймон" в "Гара Бяла". През пролетта ще започне работа по облицовките, а иконостасът ще бъде изработен в Румъния. На откриването са поканени да присъстват патриархът на България Неофит и министър-председателя Бойко Борисов.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет отбелязва своята 55-та годишнина и патронния си празник

Предстои голямо залесяване във Велико Търново

59-годишен мъж открадна колело в село Михалци

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Наградиха разградските зрелостници, завършили средното си образование с над 5.50

С общоградско тържество Разград отбеляза 24-ти май

Удостоиха четирима разградчани с наградите "Златен пегас" и "Никола Икономов"

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Връчиха годишните награди за образование, култура и изкуство в Търговище

Поглед към бъдещето - изчезват ли занаятите в България?

15 кучета от приюта в Търговище са намерили своя стопанин от началото на годината