TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Откриха обновения клуб в центъра на беленското село Босилковци

  • Written by  КИС 13
На откриването присъстваха кметът на Община Бяла Димитър Славов и депутатът Пламен Нунев На откриването присъстваха кметът на Община Бяла Димитър Славов и депутатът Пламен Нунев

Откриха обновения клуб в центъра на беленското село Босилковци.

Инвестицията идва от Община Бяла, като в ремонта е включена подмяна на дограмата и са закупени нови маси и столове.

„Поздравявам кмета за усилията му да създаде едно по – добро място за честване на празници тук“, каза в приветствието си депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Той призова още хората да имат доверие на Панайот Панайотов и кмета на Бяла Димитър Славов.

„Общинското ръководство е в дълг към селата и затова през тази година наблягаме именно върху ремонтите и новото строителство в тях. Предстои още много да се направи през идните месеци, за да бъде селото по – добро място за живот. В Босилковци ще бъде изградена нова детска площадка в населеното място, изграждането на ново осветление в зоните за обществено ползване с декоративни лампи и пр.“, заяви на свой ред кметът на община Бяла Димитър Славов.

Той подчерта още, че вече е подписан договорът за финансиране по Програма за развитие на селските райони и през 2018 годна ще бъде основно ремонтиран пътя с дължина 10 километра между квартал "Гара Бяла", село Босилковци и село Павел, заяви още кметът, като бе категоричен, че по този начин ще се създадат условия за оживяване на селото, тъй като ще бъде подобрена връзката със Свищов.

На 27 юли пък ще бъде открит новият храм "Св. Пантелеймон" в "Гара Бяла". През пролетта ще започне работа по облицовките, а иконостасът ще бъде изработен в Румъния. На откриването са поканени да присъстват патриархът на България Неофит и министър-председателя Бойко Борисов.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Световната организация на местните власти ще заседава във Велико Търново

Велико Търново отбеяза 145-та годишнина от обесването на Васил Левски

Започна почистване на Присовските завои

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Обраха апартамент в Разград

Полицията в Разград разследва кражба на "Гражданска отговорност" и свидетлство за регистрация на МПС

Малко над 900 лева е средната работна заплата в Разградско

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Община Търговище заделя 18 000 лева за подкрепа на даровити деца

Неправилно изпреварване предизвика катастрофа в Търговище

Общинският съвет в Търговище ще разгледа две номинации за почетен гражданин