Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

На Бабинден: 2017 година за русенския АГ-комплекс в цифри

  • Written by  КИС 13
От УМБАЛ „Канев“ – Русе излязоха с официални данни за раждаемостта в болницата през 2017 година От УМБАЛ „Канев“ – Русе излязоха с официални данни за раждаемостта в болницата през 2017 година

Днес в АГ-комплекса в Русе бе тържествено отбелязан Денят на родилната помощ или известен също като Бабинден.

От началото на годината до днес са се родили 71 деца. По информация от Областна администрация - Русе днес са се родили двойка близнаци, като до края на деня са били предвидени още 4 раждания.

От УМБАЛ „Канев“ – Русе излязоха с официални данни за раждаемостта в болницата през 2017 година.

От тях става ясно, че през 2017 година са проплакали 1418 бебета, което със 139 по-малко в сравнение с 2016 година. От тях 757 са момченца, а 661 момиченца. 30 пък са двойките близнаци.

Перинаталната смъртност е 9,16 промила - 13 починали новородени

През 2017 година бебето-рекордьор по тегло е 5 киломграма и се казва Дениз. Най-лекото бебе пък се казва Мирай – 490 грама.

Броят на общо преминалите пациентки през родилното в Русе е 2203, като 6 от тях са чужди граждани. През 2017 година 11 татковци и баби пък са се възползвали от възможността в УМБАЛ „Канев“ да присъстват на раждането на своите деца. Броят на пациентките, които са минали през структурата за бъдещи майки с отклонения в бременността пък е 677.

527 майки и татковци са минали през форматите за предродилна подготовка, като особен интерес има към семинарните занятия с практическа дейност, посочват още от русенската болница.

АГ-комплексът в Русе е със статут на междуобластен център III-то ниво и обслужва цяла Русенска област, Разград и Тутракан. Здравното заведение е единственото с това ниво на медицински стандарти в България в района между Плевен и Варна и приема всички тежки спешни случаи от градовете и болниците в Русе, Разград, Тутракан, Бяла и Силистра.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ