TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Пожар в къща в Русе остави без дом семейство с 11 деца

  • Written by  КИС 13
Пожарът на улица "Екзарх Йосиф" в Русе е избухнал малко преди 14:00 часа днес. Той е тръгнал от покрива Пожарът на улица "Екзарх Йосиф" в Русе е избухнал малко преди 14:00 часа днес. Той е тръгнал от покрива

Пожар унищожи къща на семейство с 11 деца в Русе.

Пламъците се разпространили и в две съседни къщи, по които няма нанесени сериозни щети. Имуществото обаче е унищожено от водата, използвана от пожарникарите при борбата с огъня, съобщава БГНЕС.

Пожарът на улица "Екзарх Йосиф" в Русе е избухнал малко преди 14:00 часа днес. Той е тръгнал от покрива. Едно от децата е видяло дима в стая на горния етаж и е казало на майка си за случващото се. Много бързо обаче пламъците са се разпространили по целия покрив и двуетажното легло в стаята. Децата са излезли навън, а тъй като къщите в района са долепени една до друга, огънят се е прехвърлил на съседните покриви.

На мястото на инцидента са били изпратени три противопожарни автомобила, както и екипи на полицията и Спешна помощ. Борбата с пламъците е продължила повече 2 часа.

Повечето от съседите са излезли на бегом от домовете си, силно стресирани от случващото се. Някои са правили ремонт преди година, други пък са сменяли мебелировката и сега са в ужас, че всичко е унищожено.

Въпреки че многодетното семейство твърди, че се отоплява само с дърва, съседите смятат, че те горят гуми, дрехи, обувки и каквото им попадне.

На място, за да се запознае със ситуацията, пристигна и директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Той бе категоричен, че семейството с 11-те деца няма да бъде оставено на улицата.

"Имаме опция да бъдат настанени или в кризисния център, или в хижа "Приста", с които имаме договор в такива ситуации да могат да бъдат настанявани хора, особено в това студеното време, за да могат да престоят, докато се уреди техният жилищен проблем", обясни Димитров.

Причините за възникването на пламъците се изясняват.

Очаквайте утре в Новините на телевизия КИС 13 видео и подробности от случилото се!

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Кандидат-студенти и родители се запознаха отблизо с Великотърновския университет

Световната организация на местните власти ще заседава във Велико Търново

Велико Търново отбеяза 145-та годишнина от обесването на Васил Левски

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Предстоят ремонти на всички читалища в община Разград

Прокуратурите в Разградско внесли 59 наказателни производства през януари

Утвърдиха областната здравна карта на Разград

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Ритуално захранване на коне и конкурс за най-дълга коса на Тодоровден в Търговище

С общоградско поклонение Търговище почете днес 145 години от гибелта на Васил Левски

Община Търговище заделя 18 000 лева за подкрепа на даровити деца