Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Внесоха обвинение срещу 17-годишна за теглене на пари от чужда дебитна карта в Русе

  • Written by  КИС 13
На 14 септември 2017 година мъж, чиято собственост е дебитната карта, оставил чантичка си на задната седалка в паркиран незаключен микробус пред механа На 14 септември 2017 година мъж, чиято собственост е дебитната карта, оставил чантичка си на задната седалка в паркиран незаключен микробус пред механа

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 17-годишна, изтеглила пари от чужда дебитна карта.

На 14 септември 2017 година мъж, чиято собственост е дебитната карта, оставил чантичка си на задната седалка в паркиран микробус пред механа в Русе. Докато той и колегите му изнасяли строителни материали от сграда, служебният микробус е бил оставен незаключен. Той получил СМС на телефона си около 14:45 часа, че от картата му е била изтеглена сумата от 200 лева, след което веднага отишъл до микробуса и установил, че чантичката и всички вещи в нея липсвали.

Мъжът веднага подал сигнал до органите на реда за кражбата. В хода на разследването е установено,че обвиняемата е минавала в близост до стадион "Дунав" и намерила чантичката, съдържаща различни документи, дебитна карта и написан ПИН код за нея. Тя взела единствено платежния инструмент и листчето с изписания ПИН код, след което изхвърлила всичко останало в контейнер. Веднага след това отишла до банкомат и изтеглила въпросната сума.

Според обвинението, въпреки че е била непълнолетна в момента на извършване на престъплението, тя е можела да разбере свойството и значението на деянието, както и да ръководи постъпките си.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ