TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Възпитаници на математическата гимназия в Русе се върнаха с нови отличия от София

  • Written by  КИС 13
Националният кръг на престижния Международен конкурс МITE 2018 – Методология и информационни технологии в образованието - се проведе на 5 февруари 2018 г. в София Националният кръг на престижния Международен конкурс МITE 2018 – Методология и информационни технологии в образованието - се проведе на 5 февруари 2018 г. в София

Националният кръг на престижния Международен конкурс МITE 2018 – Методология и информационни технологии в образованието - се проведе на 5 февруари в София.

Домакин на събитието бе Висшето училище по застраховане и финанси. Участие в него взеха ученици от цялата страна. Те представиха свои разработки в областта на икономиката и математиката.

Състезанието протича в три кръга – задочен, национален и международен.

На националния кръг на конкурса бяха допуснати две ученички от ПМГ "Баба Тонка" – Русе, с два проекта в направление математика. В надпревара с много сериозни конкуренти, момичетата успяха да спечелят признанието на академичното журито и завоюваха голямата награда по математика, която се дава на разработката, направила най-силно впечатление на журито и събрала най-много точки при оценяването. Те са наградени с поемане на част от разходите им за участие в международния етап на конкурса.

Голямата награда бе присъдена на разработката "Танцувай с мен" на Моника Великова от 10 "г" клас и Селин Шемсиева от 11 "д" клас с научен ръководител Сюзан Феимова, която е старши учител по информати и ИТ в математическата гимназия. С второ място и сребърен медал пък бе удостоен проекта "Шифърът на Леонардо", отново на Моника Великова и Селин Шемсиева.

Двете ученички са допуснати за участие в международния кръг на конкурса, който ще се проведе в началото на месец май в Москва.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет отбелязва своята 55-та годишнина и патронния си празник

Предстои голямо залесяване във Велико Търново

59-годишен мъж открадна колело в село Михалци

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Севгин Шукри от ДПС спечели извънредните избори в Лозница

Населението на България ще падне под 7 милиона души още през тази година

Средната заплата в област Разград нарастнала с 12% за година

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

15 кучета от приюта в Търговище са намерили своя стопанин от началото на годината

В Търговище започна "Вълшебната завеса"

Днес Търговище отбелязва своя празник