Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Задържаха трима извършители на телефонни измами във Ветово

  • Written by  КИС 13
Задържаха трима извършители на телефонни измами във Ветово

Трима извършители на телефонни измами бяха задържани в района на Ветово при съвместна спецоперация на главна дирекция национална полиция и областните структури на МВР в Силистра и Русе.

В резултат на проведените действия под ръководтсвото на прокуратурата са установени трима участници в група за извършване на телефонни измами. Двама от задържаните – на 32 и 38 години, са осъждани, а третият - на 23 години е с криминални регистрации за управление на моторно превозно средство с алкохол над 1,2 промила. Мъжете били засечени в центъра на Ветово в автомобил, собственост на бащата на единия от тях.

Установено е, че групата е действала по познатия сценарий "съдействие на полицията при провеждане на операция за задържане на телефонни измамници". Те са били заловени, след като тяхна жертва станала 78-годишна жена от Силистра, която хвърлила от терасата на дома си плик с пари.

В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия, при които са намерени и иззети мобилни апарати, СИМ-карти, както и др. вещи и предмети, свързани с престъпната дейност на задържаните.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ