TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Борисов обсъдил с премиера на Румъния "тапите" на Дунав мост при Русе

  • Written by  КИС 13
Борисов обсъдил с премиера на Румъния "тапите" на Дунав мост при Русе

Министър-председатялят Бойко Борисов поиска бърза намеса от Румъния, за да бъде решен проблемът с опашките на Дунав мост край Русе.

От правителствената информационна служба съобщиха, че това е станало ясно от телефонен разговор с румънския премиер Виорика Дънчила. Тя е поела ангажимент да провери системата за вход и изход в страната, както и възможността за подобряване на организацията и състоянието на цялата инфраструктура, касаеща трафика от румънска страна и да предприеме незабавни действия за облекчаване на движението на тежкотоварни автомобили през граничния пункт.

Припомняме, че от българска страна вече бяха предприети мерки за подобряване на трафика на вход с пускането в експлоатация на реновирания терминал в зона "Изток". Той разполага с 8 трасета, които могат да поемат напълно входящия от Румъния трафик и в най-натоварените дни.

По този начин се подобрява пропускателната способност на пункта и се увеличава  площта на буферната зона, необходима за облекчаване натовареността и опазване на мостовото съоръжение. С пускането в експлоатация на новия терминал, зона "Запад", която досега обслужваше входящи и изходящи превозни средства, започва да обработва само изходящия лек и тежкотоварен трафик през Дунав мост.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет отбелязва своята 55-та годишнина и патронния си празник

Предстои голямо залесяване във Велико Търново

59-годишен мъж открадна колело в село Михалци

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Откриха мъртва жена край Кубрат, в близост е имало и обесен мъж

Капанският събор край Разград събра над 630 участници

Одобриха техническото задание за ремонта на джамията "Ибрахим паша" в Разград

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Ремонтират тротоари по улица "Паисий" в Търговище

Засаждат повече от 200 дървета и храсти в търговищкия "Запад 2"

Започна опресняването на уличната маркировка в Търговище

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ