Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Съкращават 150 легла в болниците в област Русе?

  • Written by  КИС 13
Съкращават 150 легла в болниците в област Русе?

Съкращават близо 150 легла в болниците в област Русе. Това предвижда проектът за Национална здравна карта, който се предлага от Министерството на здравеопазването.

Ако се приеме в този вариант, това може да доведе до загуба на университетския статут на двете русенски болници и да създаде реална опасност от фалити на лечебни заведения. По-сериозният проблем е в разпределението на леглата, тъй като се ликвидирали активно работещи, които са необходими за болниците в областта, каза за телевизия КИС 13 председателя на Българския лекарски съюз в Русе д-р Цветан Райчинов.

Той смята също, че Министерството на здравеопазването е поискало разработването на Областна здравна карта проформа, тъй като вариантът за Русе не е съобразен с нуждите на болниците. Ако документът се приеме в този й вид, това ще се отрази на качеството на здравеопазването, категоричен е още д-р Райчиноов.

Заради орязването на леглата в болниците е изпратено писмо до министерството с настояване Здравната карта да бъде преработена и зададена по окончателния вариант приет от областната комисия.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ