Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Планират ремонт на ЖП линията Русе - Варна

  • Written by  КИС 13
Планират ремонт на ЖП линията Русе - Варна

Планират модернизирането на ЖП линията Русе - Варна.

Инвестиционното предложение е на Национална компания "Железопътна инфраструктура" /НКЖИ/. Предстои да стане ясно дали е необходимо да се направи оценка на въздействието върху околната среда. 

Цялостният ремонт на първата железопътна линия в България ще осигури възможност да се развива скорост до 130 км/ч. Сегашното състояние на трасето създавало затруднения за регионалния и националния ЖП траснпорт.

Планира се да бъдат подменени стълбовете на контактната мрежа, да се провери състоянието на съоръженията над водни обекти и да се направят допълнителни укрепвания. Модернизацията на трасето не включва отчуждаване на земи, тъй като то минава върху терени собственост на държавните железници.

От НКЖИ вече са изпратили проекта за рехабилитация нна кметовете на общините, през които минава ЖП линията. В област Русе това са землищата на селата Николово, Червена вода, Ястребово, Бъзън, Семерджиево, Пианец, Кривня и Сеново.

Досега цялостен ремонт на съоръженията по трасето не е правен откакто е пуснато в експлоатация през 1866 година. Частично са подменяни някои елементи при отстраняванерто на повреди и аварии.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ