Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Приключват ремонтните дейности в училищата на област Търговище

  • Written by  КИС 13
В III ОУ в Търговище през новата учебна година ще учат 262 от 1-ви до 7-ми клас. Там ще се провеждат занятията и на учениците от I ОУ "Христо Ботев", тъй като там стартира проект за обновяване по ОП "Региони в растеж" В III ОУ в Търговище през новата учебна година ще учат 262 от 1-ви до 7-ми клас. Там ще се провеждат занятията и на учениците от I ОУ "Христо Ботев", тъй като там стартира проект за обновяване по ОП "Региони в растеж"

Приключват дейностите по ремонти в училищата в Търговищка област преди началото на учебната година.

Най-сериозни дейности бяха извършени по сградата на III ОУ "П. Р. Славейков" в Търговище, която пострада сериозно след жестоката буря, връхлетяла града през месец юли. Там са вложени близо 40 000 лева в изграждането на покрива, който беше отнесен от стихията. Монтирана е и нова дограма, извършено е шпакловане и боядисване на стени, както и подмяна на подови настилки. За тези дейности пък са вложени още над 30 000 лева. Дейностите се извършват със средства от училището, докато се чака изплащане на застрахователното обезщетение.

В III ОУ в Търговище през новата учебна година ще учат 262 от 1-ви до 7-ми клас. Там ще се провеждат занятията и на учениците от I ОУ "Христо Ботев", тъй като там стартира проект за обновяване по ОП "Региони в растеж".

В IV ОУ "Иван Вазов" е извършена частична подмяна на дограми, боядисване на класни стаи, коридори и физкултурния салон.

В I СУ "Свети Седмочисленици" пък са инвеситрани над 95 000 лева в ремонти на класни стаи и актовата зала. Закупено е и ново обзавеждане, също със собствени средства, за над 8800 лева.

Във II СУ "Проф. Никола Маринов" са направени ремонти на спортната площадка и физкултурния салон, сменени са врати, монтирано е и допълнително евакуационно осветление. Всички средства, в размер на над 35 000 лева, са от бюджета на училището.

В останалите общински училища в града, включително и спортното училище, гимназията по земеделие и тази по чужди езици, ремонти не са извършване.

Ремонти са извършени и в училищата в селата от област Търговище.

Общо учениците, които се очаква да влязат в класните стаи на общинските училища в областта през тази учебна година са 4737. В държавните пък броят им е 1399.

Училищната мрежа в общината е в готовност за стартиране на занятията и не се очакват проблеми с обезпечеността на базите.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ