Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Провали се търгът за продажбата на летище Търговище

  • Written by  КИС 13
Провали се търгът за продажбата на летище Търговище

Неуспешен се оказа опитът на държавата да продаде бившето летище в Търговище.

Причината е, че интерес към търга не е бил заявен от нито един купувач. Началната цена е била 2 милиона лева, което прави малко над 2 лева на кв.м. Бившето летище е с площ от близо 1000 декара, като към него има и аерогара и сграда за техническо обслужване. Таксата за покупката на тръжната документация е била 1000 лв.

Летището в Търговище, разположено на 12 километра от града, губи лицензите си и не функционира като такова от началото на 90-те години. Първоначално е вкарано в активите на летище Бургас, но при концесионирането на черноморските аерогари е прехвърлено към държавното летище в Пловдив. През 2009 година е бил направен първият опит за продажба. Търгът е бил организиран от летище Пловдив, тъй като държавната компания само харчела пари за охраната на този неоперативен актив. На търга тогава участвала само една компания, регистрирана две седмици преди наддаването. Основният проблем бил, че държавата продавала актива почти на безценица с начална тръжна цена от 47 стотинки на кв.м., или общо малко над 445 хиляди лева. Основният аргумент в защита на цената на сделката е бил, че обектът отдавна не е летище, тъй като е в лошо състояние и трябва да бъде разглеждан просто като земеделска земя среден клас. Впоследствие процедурата по продажба е отменена.

Сега активът е сред малкото, предлагани от Агенцията за приватизация.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ