Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

"Търговище днЕС" ще приобщава младите хора към живота на града

  • Written by  КИС 13
"Търговище днЕС" ще приобщава младите хора към живота на града

Миналата седмица ви запознахме с обявеният конкурс-фоторазказ за ученици "Търговище днЕС". Организиран е от Общината е във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз с цел да приобщи младото поколение към живота на града и да подкрепи ученическото творчество и креативност.

Темата на конкурса изисква да се представят различни аспекти на местните традиции, бит, култура, начин на живот, спорт и развлечения, училищна и улична среда, в контекста на европейските ценности и символи. В него могат да участват ученици от 5 до 12 клас, разделени в две възрастови групи.

"Желанието ни е да мотивираме, да провокираме учениците, да ги накараме да излезнат на улицата, за излезнат близко до местата, които са исторически. Местата, които са им направили впечатление, някъде, където са живяли, лични емоции, нещо, което ги накарало да се почувстват в по-особен начин, да ги събудим към извън учебния процес, да станат част от гражданските ни инициативи, да станат истински мислещи за Търговище и за България.", заяви заместник-кметът Рая Матева.

Преди три години, сегашните седмокласници Теодор, Атила и Георги бяха участници в подобен проект под надслов "Памет и паметни места в града". Ръководителят на проекта, както и самите те споделят, че са много удовлетворени от такива извън училищни форми, защото освен да снимат, те така разнообразяват свободното си време, сближават се по между си, най-вече научават много неща за обектите, предмет на техните занимания. Сега и тримата ученици имат желание да участват в конкурса, дори вече имат и набелязани обекти в града.

Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят до 10 авторски снимки, подредени във фоторазказ, в срок до 10 април 2018 година.

"Ще бъде отворена страница в сайта на Община Търговище, където гражданите ще могат да гласуват, да изразят своя вот за своя  предпочитан фоторазказ, а линкът към страницата, заедно с регламента на конкурса ще бъдат изпратени на побратимените на Търговище градове , което ще има даде възможност освен да се запознаят с новия облик на Търговище, ще могат да гласуват за фоторазказите.", допълни още заместник-кметът Матева.

След обявяването на конкурса, вече има и предложения  за разширяването му, а именно - конкурс за есе по същата тема. Призовата тройка в двете възрастови групи ще бъде определена чрез публична анкета на сайта на Общината в периода 13 април – 7 май. Награждаването ще се състои в Деня на Търговище – 14 май.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Проф. Георгий Станишев: "Експозиционният център на Клаудио Нарди е новаторски, но кореспондира и с българските архитектурни традиции"

Отново чистят от наноси река Белица във Великотърновско

Във Велико Търново обсъдиха промените в Закона за водите

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ