TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Кметът на Търговище направи публичен отчет за свършеното през 2017 година

  • Written by  КИС 13
Кметът на Търговище направи публичен отчет за свършеното през 2017 година

Публичен отчет за втората година от мандата си направи кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров.

Беше поставен акцент на големите инфраструктурни обекти като изграждането на кръгово кръстовище на бул. "Митрополит Андрей" и т. нар. "пробив Катрафилов", ремонтите на републиканската пътна мрежа и благоустрояването на кв. "Запад 2".

Дарин Димитров представи и приоритетите си през тази година. Ще продължи рехабилитацията на уличната мрежа в града и на общинските пътища. Предвидени са половин милион лева за ремонти на улици в 10 села. Продължава обновяването на образователната инфраструктура за над 9 млн. лв. По тази линия се извършва ремонтът на І ОУ "Хр.Ботев", детските градини №7 и №9, както и детска ясла №1, като се очаква строителните работи по тези обекти да приключат до края на 2018 г. Тази година ще се разработват и останалите 3 проекта по програма "Региони в растеж" – за ремонт на сградата на обединен детски комплекс, преустройство на бившата земеделска банка в изложбени зали и изграждане на социални жилища в кв. "Запад 3". Предстои обсъждане и приемане на транспортна схема на Търговище, с която да се регулира натовареното движение и да се определят нови зони за паркиране за увеличения автомобилен парк.

По време на отчета бяха набелязани и някои проблеми, за които се търсят трайни решения. Сред тях са финансирането за нова клетка на депото, за която са нужни 5 млн. лв., засилване на контрола за регистрация на кучета и овладяване на популацията на бездомните, състоянието на хирургическия блок, бъдещето на казармите и други.

Д-р Димитров изказа специална благодарност към своя екип и гражданите, които активно търсят диалог с Общината и са съпричастни с проблемите на Търговище.

"Продължаваме да решаваме общите ни проблеми в ефективен диалог с гражданите, неправителствения сектор, бизнеса и всички партньори, които искат Търговище да бъде една съвременна българска община.", заяви кметът на Търговище д-р Дарин Димитров.

През тази година се предвижда изграждане на тенис кортове и площадка за авиомоделизъм със средства от капиталовата програма. Общинското ръководство работи и по амбициозната идея в Търговище да бъде изградена индустриална зона, в която да се привлекат инвеститори.

Пълен запис от публичния отчет за изпълнението на управленската програма на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров вижте ТУК!

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Планират ремонт на ЖП линията Русе - Варна

Верижна катастрофа с три автомобила стана снощи на пътя Русе - Разград

Новото трасе "вход" на Дунав мост при Русе временно спира да работи

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновският университет отбелязва своята 55-та годишнина и патронния си празник

Предстои голямо залесяване във Велико Търново

59-годишен мъж открадна колело в село Михалци

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Обсъдиха промяната в регулацията до блок "Дан Колов" в Разград

Севгин Шукри от ДПС спечели извънредните избори в Лозница

Населението на България ще падне под 7 милиона души още през тази година