Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Кметът на В.Търново: Националната програма за саниране да обхване и сградите - паметници на културата

  • Written by  Super User
Дискусията "Историческите квартали", провела се в София, организирана от Столична община и в-к "24 часа" Дискусията "Историческите квартали", провела се в София, организирана от Столична община и в-к "24 часа"

Кметовете на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Габрово, Търговище, Несебър и Копривщица подписаха днес в столицата Национална харта на градовете с исторически зони в България.

Това стана по време на дискусията "Историческите квартали", организирана от Столична община. Във форума участие взеха още регионалният министър Николай Нанков, председателят на Комисията по култура в парламента Вежди Рашидов и френският посланик Еерик Льобедел.

По време на дискусията кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов подчерта, че една от най-големите трудности пред Общините е одобряването и узаконяването на проектите за реставрация на сгради - паметници на културата. Панов настоява за нормативни промени в Закона за устройство на територията, които да помогнат за улесняването и ускоряването на процедурите по реставрациите на сградите.

Кметът на старата столица предложи също и разширяване обхвата на националната програма за енергийна ефективност по начин, по който тя да обхване историческите къщи, но ремонтните дейности да се извършват съобразно архитектурните им стилове.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ