TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Ремонтите на "Ивайло" продължават

  • Written by  Super User
Инвестициите в стадиона са от бюджетите на Община Велико Търново, общинското предприятие "Спортни имоти и прояви" и спонсори Инвестициите в стадиона са от бюджетите на Община Велико Търново, общинското предприятие "Спортни имоти и прояви" и спонсори

Започна ремонт на съблекалните на стадион "Ивайло" във Велико Търново.

Дейностите започнаха с тази на гостите, където ще бъдат подменени ВиК- и ел-иинсталациите, ще бъде монтирана вентилационна система, ще бъдат сменени и облицовките. Тя ще разполага с масажно отделение и нови санитарни помещения. Ремонтите се извършват във връзка с лицензирането на стадиона за срещите на футболния "Етър" от Първа професионална лига.

Очаква се реконструкцията да завърши до първия домакински мач на "болярите" срещу "Верея" Стара Загора. Датата на мача ще е между 28 и 31 юли, като тя все още не е уточнена.

След съблекалнята за гостуващите отбори ще започне ремонт и на тази за домакините. Тя е оставена като втора, тъй като не влиза в изискванията на Лицензионната комисия към БФС. Идеята е да бъдат осигурени още по-добри условия, както за юношеския национален отбор на България, който през септември ще играе на "Ивайло" евроквалификация, така и за футболистите на "Етър".

Междувременно от Община Велико Търново съобщават, че е започнал ремонт и на санитарния възел в източната част от централната трибуна, който е затворен вече повече от 10 години. Така сектор "А" на стадиона в старата столица ще разполага с три такива. Вече е приключил ремонтът на трите мъжки и едната дамска тоалетна в сектора за гости.

Инвестициите в стадиона са от бюджетите на Община Велико Търново, общинското предприятие "Спортни имоти и прояви" и спонсори.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Русе отново на протест срещу замърсяването на въздуха

Обявени свободни работни места в област Русе

Политическата нестабилност в Румъния бавела проектите за нови мостове над Дунава

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Обраха апартамент в Разград

Полицията в Разград разследва кражба на "Гражданска отговорност" и свидетлство за регистрация на МПС

Малко над 900 лева е средната работна заплата в Разградско

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Община Търговище заделя 18 000 лева за подкрепа на даровити деца

Неправилно изпреварване предизвика катастрофа в Търговище

Общинският съвет в Търговище ще разгледа две номинации за почетен гражданин