Banner Top Demo
TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Във Велико Търново се проведе националната среща на Регионалните управления на образованието

  • Written by  КИС 13
На срещата присъстваха министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов На срещата присъстваха министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Във Велико Търново откриха националната среща на Регионалните управления на образованието в България.

Това стана в присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

Форумът се проведе в Арбанаси и засегна теми, свързани с изминалата и предстоящата нвоа учебна година, реформите в сферата на образование, механизма за задържане на ученици в страната и др.

"Община Велико Търново е пример за добра, синхронизирана работа, както с РУО, така също и с директорите на учебните заведения, областната управа и изпълнителната власт. Полагаме всички усилия да подобряваме материалната база, а учебните планове непрекъснато биват адаптирани съобразно нуждите на пазара на труда", заяви при откриването кметът на старата столица Даниел Панов.

По време на форума министър Вълчев постави акцент върху прилагането на новия механизъм за задържане на ученици в класните стаи и мерките, свързани с него. Той обяви и добра новина за общините - предстои реализация на проекти за подобряване на учебните бази, заложени в интегрираните планове за градско възстановяване и развитие.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Пожар нанесе щети по къща в Русе

Задържаха контрабандни цигари за над 2500 лева на Дунав мост при Русе

Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Инвестират още над 5 милиона лева в община Разград

Приеха общинската програма за закрила на детето в Разград

Телефонни измами за над 10 хиляди лева са реализирани в област Разград от началото на 2018

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Полицията в Търговище хвана крадец на мобилен телефон

Завърши основният ремонт на детска градина "Приказка" в Търговище

Почистват от растителност пътя между търговищките села Стража и Черковна

Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ