TPL_GK_LANG_MOBILE_MENU

Във Велико Търново се проведе националната среща на Регионалните управления на образованието

  • Written by  КИС 13
На срещата присъстваха министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов На срещата присъстваха министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов

Във Велико Търново откриха националната среща на Регионалните управления на образованието в България.

Това стана в присъствието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова и кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

Форумът се проведе в Арбанаси и засегна теми, свързани с изминалата и предстоящата нвоа учебна година, реформите в сферата на образование, механизма за задържане на ученици в страната и др.

"Община Велико Търново е пример за добра, синхронизирана работа, както с РУО, така също и с директорите на учебните заведения, областната управа и изпълнителната власт. Полагаме всички усилия да подобряваме материалната база, а учебните планове непрекъснато биват адаптирани съобразно нуждите на пазара на труда", заяви при откриването кметът на старата столица Даниел Панов.

По време на форума министър Вълчев постави акцент върху прилагането на новия механизъм за задържане на ученици в класните стаи и мерките, свързани с него. Той обяви и добра новина за общините - предстои реализация на проекти за подобряване на учебните бази, заложени в интегрираните планове за градско възстановяване и развитие.

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РУСЕ

Русе отново на протест срещу замърсяването на въздуха

Обявени свободни работни места в област Русе

Политическата нестабилност в Румъния бавела проектите за нови мостове над Дунава

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ РАЗГРАД

Обраха апартамент в Разград

Полицията в Разград разследва кражба на "Гражданска отговорност" и свидетлство за регистрация на МПС

Малко над 900 лева е средната работна заплата в Разградско

ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ ТЪРГОВИЩЕ

Община Търговище заделя 18 000 лева за подкрепа на даровити деца

Неправилно изпреварване предизвика катастрофа в Търговище

Общинският съвет в Търговище ще разгледа две номинации за почетен гражданин