Токът "скача" с около 3,5% от първи юли

By 04 Юни 2019 Прочетена 1543 пъти 0
Освен на тока, се предвижда и увеличение на цената на парното и топлата вода средно с 4,5% Освен на тока, се предвижда и увеличение на цената на парното и топлата вода средно с 4,5% снимка: КИС 13

С около 3,5% ще се вдигне цената на тока от първи юли.

Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов по време на днешните открити заседания, на които бяха изслушани представителите на енергийните и топлинните дружества. Освен на тока, се предвижда и увеличение на цената на парното и топлата вода средно с 4,5%.

Ако трябва да се удовлетворят всички условия на трите ЕРП-та и топлофикациите, цената на тока за бита и бизнеса в страната би следвало да скочи с 50-60%, заяви Иван Иванов.

След заседанието омбудсманът Мая Манолова заяви, че не одобрява решението "скока" в цената на тока да се обсъжда в отсъствието на граждански организации, като се очаква това да стане в петък. Според нея поредното увеличение на цената на парното и топлата вода няма да подобри лошото финансово състояние на дружествата.

Най-голямо увеличение на цените на парното и топлата вода се очаква в Разград – 17,53% и Габрово – 12,53%. Окончателно решение ще се вземе в края на юни след обществено обсъждане.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net