Участниците в НСТС: Законът за хората с увреждания се прави под натиск

By 16 Октомври 2018 Прочетена 2378 пъти 0
Бизнесът категорично се противопоставя на задължителните квоти за хора с увреждания Бизнесът категорично се противопоставя на задължителните квоти за хора с увреждания БГНЕС

Бизнесът и работодателите са категорично против квотите за хора с увреждания, които трябва да се наемат във фирмите.

Това стана ясно днес по време на Националния съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/. Социалните партньори заедно с ресорния министър Бисер Петков разгледаха в детайли проектозакона за хората с увреждания.

Всички участници в заседанието са на мнение, че законопроектът е правен под натиск. Вицепремиерът Валери Симеонов, който е и председател на НСТС, заяви, че има сериозни пропуски, но забележките на работодатели и синдикати ще бъдат отразени при обсъждането в парламента.

Социалният министър Бисер Петков каза, че се спазва плана за приемане на законодателството за хората с увреждания.

Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал в България пък бе категоричен, че не приема да има квоти за хора с увреждания, които трябва да се наемат във фирмите. От КТ "Подкрепа" поставиха под съмнение въвеждането на квоти за хората с увреждания.

СПо изчисления на бизнеса, ще се изхарчат допълнително 150 милиона лева, без да се решат проблемите на хората с увреждания.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 16 Октомври 2018 18:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net