В сряда гласуват третия вот на недоверие към правителството

By 19 Октомври 2018 Прочетена 2316 пъти 0
Днес в Народното събрание се проведоха дебатите по мотивите за вота Днес в Народното събрание се проведоха дебатите по мотивите за вота БГНЕС

Гласуват в сряда внесения от БСП вот на недоверие срещу правителството на тема здравеопазване.

Днес в Народното събрание се проведоха дебатите по мотивите за вота. 

БСП иска оставката на правителството заради погрома в здравеопазването в България, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова.

Искаме ви оставката и за това, че принудени от такава система, лекарите бягат от България, напускат, а положението с медицинските сестри е направо катастрофално. За това, че липсва всякаква профилактика, която да предотврати тежките заболявания. За това, че изоставихте проблемите в спешната помощ и забавихте ключови процедури, като Регионална здравна структура и проекта "Подобряване на условията за лечение на спешни състояния"

заяви от трибуната на Народното събрание Корнелия Нинова

Председателят на Комисията по здравеопазване  Даниела Дариткова разкритикува мотивите на БСП за вота.

Трябва да се правят политики за здравеопазването, а не политика от здравеопазването. Тръгнахте по села и паланки да представяте своята програма с претенциозното заглавие "Визия за България", но явно не чухте хората. Аз се прибирам всяка седмица в своя избирателен район и се срещам с тях. Хората не очакват от нас непрекъснато да спорим и да се караме, а очакват да постигнем съгласие и да намерим решение. Ние никога не сме отричали нашата политическа отговорност, но и вие трябва да поемете своята.

опонира председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова

Здрав вот на недоверие не се прави с болни аргументи, заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Във всичките тези разговори имаше само две организации, които категорично се противопоставиха срещу промяната. Това бяха пациентските организации и синдикатите. Абсолютно всички останали организации, които участваха в тези работни срещи казаха, че това е едно добро начало, но трябва да продължи дебатът

заяви здравният министър Кирил Ананиев

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 19 Октомври 2018 19:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net