Катастрофа между ученически автобус и микробус край Ценово прати две момичета в болница

By 29 Ноември 2018 Прочетена 2552 пъти 0
Автобусът е превозвал ученици от професионалната гимназия в Бяла Автобусът е превозвал ученици от професионалната гимназия в Бяла снимка: КИС 13

Две момичета на 15 и 17 години пострадаха при катастрофа между ученически автобус и микробус с холандска регистрация по пътя между ценовските села Пиперково и Джулюница.

Те са настанени в болница с фрактури на носа. Мединска помощ са потърсили и двамата шофьори както и пътник в микробуса.

По информация от полицията, катастрофата е станала около 14:30 часа, когато е получен сигнал на телефон 112. На местопроизшествието веднага са били изпратени екипи на районното управление в Бяла, противопожарната служба и Спешна помощ.

Според първоначалната информация бус "Форд Транзит", управляван от 20-годишен водач е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал челно с ученически автобус "Ситроен", управляван от 62-годишен водач. Автобусът е превозвал ученици от професионалната гимназия в Бяла.

Екипът на Спешна помощ е откарал две момичета на 15 и 17 години за преглед в многопрофилната болница в Бяла. Те са с фрактури на носа, като с тях е работил и психолог за да се съвземат по-бързо от шока. Оказва се че 17-годишното момиче ще бъде пренасочено към Университетска болница "Канев" в Русе, тъй като при фрактурата има и разместване. Двамата шофьори и един от пътниците в буса са били прегледани в беленската болница.

Предстои изясняване на причините и обстоятелствата, при които е възникнало пътно-транспортното произшествие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 29 Ноември 2018 19:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net