С близо 10 000 лв. увеличиха средствата за ремонт на площада в село Кацелово

By 19 Април 2019 Прочетена 2748 пъти 0
Това стана днес по време на редовното заседание на Общински съвет - Две могили Това стана днес по време на редовното заседание на Общински съвет - Две могили снимка: КИС 13

С близо 10 000 лева увеличиха средствата за реконструкция на площада в село Кацелово.

Това стана днес по време на редовното заседание на Oбщински съвет - Две могили, на което бе актуализиран планът за капиталовите разходи през тази година.

Докладната и мотивите към нея представи председателят на комисията по бюджет и финанси Христина Ефтимова.

Първоначалната сума за реконструкцията на площада в село Кацелово е била 40 хиляди лева. С увеличаването на средствата, от Общината се надяват основните строително-монтажни дейности да приключат до август, за да се проведе традиционният празник на хърцоите.

По време на сесията днес беше приет и годишният план за действие по изпълнението на Общинската стратегия за 2020 година в Община Две могили.

Междувременно от Община Две могили съобщиха, че днес е започнал ремонт и модернизация на Детска градина "Първи юни" в село Баниска. Проекта е на обща стойност 148 738 лв., от които 50 541 лв. са финансови средства от Министерството на труда и социалната политика по проект "Красива България" и 98 197 лв. се съфинансират от Община Две могили. Ремонтът включва подмяна на дограма, монтаж на нови осветителни тела, ремонт на санитарен възел, ремонт на занималните.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net