Инспекцията по труда в Разград извършила 282 проверки на фирми за първите девет месеца

19 трудови злополуки са станали в Разградска област от началото на годината до края на септември 19 трудови злополуки са станали в Разградска област от началото на годината до края на септември КИС 13

19 трудови злополуки са станали в област Разград от началото на годината до края на септември. 3 от инцидентите са били с фатален изход.

Най-много са злополуките в сектор "Държавно управление" и "Отбрана" – 6 и "Образование" – 3.

За деветте месеца на годината Инспекцията по труда в Разград е извършила 282 проверки във фирми, в които работят 18 000 човека. Констатираните нарушения са близо 1200, като 700 от тях са по Закона за безопасни условия на труд. Издадени са 1150 предписания, една машина е изведена от експлоатация и са спрени 3 незаконни разпореждания на работодател.

Издадени са и 3 постановления за работа без трудов договор. Образувано е досъдебно производство срещу три лица, извършващи дейност с висок риск, при която е настъпило трайно увреждане на здравето на един работник.

За девет месеца са съставени 55 акта за установяване на административно нарушение и са издадени 59 наказателни постановления. Сумата на наложените глоби и имуществени санкции е в размер на над 90 000 лева.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН