Кметът на Разград отговори на БСП относно твърденията за финансовите корекции

By 20 Юни 2019 Прочетена 1666 пъти 0
Повод е сигнал в прокуратурата от БСП за наложени на Общината финансови корекции по проекта за ЖК "Орел" Повод е сигнал в прокуратурата от БСП за наложени на Общината финансови корекции по проекта за ЖК "Орел" снимка: Община Разград

Кметът на Разград д-р Валентин Василев опроверга твърденията на местната организация на БСП по повод сигнал в прокуратурата за наложени на Общината финансови корекции за изпълнението на проекта за благоустрояване на ЖК "Орел". 

По време на брифинга кметът обясни, че представителите на БСП в своите изявления говорят за "престъпления по служба", както и за "безстопанственост", като се аргументират с все още непотвърдени финансови корекции за Община Разград.  Д-р Василев каза също, че при елементарна справка в Информационна система за управление и наблюдение на средства от ЕС в България 2020 се вижда, че няма община в България без финансови корекции от Управляващите органи по европейски проекти. Следвайки логиката на разградските социалисти, може би, трябва да се направи изводът, че всички общински ръководства в държавата следва да бъдат разследвани и обвинявани в престъпление от общ характер. По същата логика и общинското ръководство в Разград в предходните мандати, също е следвало да бъде разследвано и обвинявано в престъпление от общ характер, заяви градоначалникът.

В заключение д-р Валентин Василев припомни на всички, че обвиняването необосновано в престъпление, също съставлява престъпление – набедяване. Той допълни, че вече има едно окончателно решение на ВАС, с което е постановено, че изборът на изпълнител, включително методиката, са законосъобразни. Когато всички проверки и сигнали приключат, ние също ще си потърсим правата, каза в заключение градоначалникът.

Цялата пресконференция може да гледате ТУК!!!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 20 Юни 2019 17:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net