Общински съвет - Разград прие такси за ползването на закрития плувен басейн

By 24 Октомври 2018 Прочетена 1888 пъти 0
За неговото ползване от външни на училището лица е необходимо Общинският съвет да въведе такси чрез допълнение на Наредба 14 За неговото ползване от външни на училището лица е необходимо Общинският съвет да въведе такси чрез допълнение на Наредба 14 КИС 13

Приеха такси за ползването на обновения басейн в Основно училище "Иван Тургенев" в Разград.

Това стана днес на редовното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Беше изнесена информация, от която стана ясно, че годишните разходи за стопанисване и издръжка на съоръжението се очаква да бъдат над 40 000 лева.

Закритият плувен басейн предоставен за безвъзмездно управление на Основно училище "Иван Тургенев" Разград вече е пуснат в експлоатация и е единственото подобно съоръжение в областта. За неговото ползване от външни на училището лица бе необходимо Общинският съвет да въведе такси чрез допълнение на Наредба 14.

По време на обсъждането на точката бе повдигнат въпросът със законосъобразността на докладната записка. Според общинския съветник Радиана Димитрова би следвало Общинска администрация да е била уведомена по надлежния ред за предлаганите такси. Кметът на Общината д-р Валентин Василев пък смята, че в този си вид решението може да бъде атакувано в съда.

Вносителят на докладната записка Милена Орешкова обясни, че се е забавила с внасянето на предложението за въвеждането на таксите, тъй като е изчаквала да види дали съоръженията ще работят както трябва.

Въпреки резервите, които съветниците и кметът на Разград имаха, относно съдържанието на докладната, в крайна сметка тя бе приета единодушно.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 24 Октомври 2018 18:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net