Подмяната на уличното осветление в Разград продължава

By 02 Май 2019 Прочетена 2069 пъти 0
Само през март и април са монтирани  около 320 нови лампи Само през март и април са монтирани около 320 нови лампи снимка: КИС 13

Продължава подмяната на уличното осветление в Разград. Само през март и април са монтирани около 320 нови лампи. Заедно с това, се извършва и асфалтиране на улици в селата.

Служители на Общинското предприятие "Ремонтстрой" подмениха осветителните тела по много разградски улици. Бяха обхванати булевард "Бели Лом" и улиците "Бузлуджа", "Юмрукчал", "Добровска", "Княз Борис", "Перистър", "Добруджа", "Св. Климент", "Грънчарска" и "Раковска".

От Oбщината припомнят, че през 2018 година беше подменено осветлението и по улиците "Васил Левски", "Дунав" и част от булевард "Бели Лом" между улиците "Паркова" и “Странджа". За радост на разградчани, смяната на осветителните тела обхвана не само улици, но и местата за отдих - нови лампи има в градинките до сградата на Държавния архив и пред Диагностично-консултативен център-1. В близост се намират най-ползваните паркинги в града, поради което добрата осветеност там е много необходима.

Освен подмяна на осветителните тела, се извършва и асфалтиране на улици по селата в oбщината. В Дряновец вече са ремонтирани всички улици, предвидени за рехабилитация на общата стойност 80 000 лева. В селата Осенец и Балкански се извършват подготвителни мероприятия преди началото на строителните дейности. Приключи рехабилитацията в село Пороище. Там бяха асфалтирани улиците "Васил Левски" и "България".

Припомняме, че във всички села на Община Разград са предвидени улици за ремонт на стойност 1 655 000 лева. Средствата са целеви и бяха отпуснати на Община Разград от Mинистерски съвет миналата година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 02 Май 2019 16:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net