Регистрираните случаи на домашно насилие в Разградско се увеличават

By 13 Март 2019 Прочетена 1500 пъти 0
Проблемите на домашното насилие в областта са на дневен ред в дейността на институциите Проблемите на домашното насилие в областта са на дневен ред в дейността на институциите снимка: КИС 13

Зачестяват случаите на домашно насилие в област Разград.

Докато през периода 2015-2018 имало 6 съдебни акта за наложени пробационни мерки, които са влезли в сила, то само за миналата година случаите са 6. 

Проблемите на домашното насилие в областта са на дневен ред в дейността на институциите, тъй като данните сочат, че случаите зачестяват.

През април в Разград ще се състои годишното заседание на първия в страната Областен съвет за превенция на домашното насилие. За участие в него е поканен министърът на правосъдието Цецка Цачева. На заседанието ще бъде утвърден годишният доклад за дейността на съвета, ще бъде представен моделът на междуинституционално сътрудничество и ще се търси подкрепа за функционирането на Кризисен център за жертви на домашно насилие.

Регионалната здравноосигурителна каса подготвя писма до общопрактикуващите лекари за възможностите за подкрепа на жертви на домашно насилие в Консултативния център в Разград.

Към момента липсват специализирани програми за извършители на домашно насилие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 13 Март 2019 17:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net