Започна ремонтът и на ОУ "Никола Й. Вапцаров" в Разград

By 20 Февруари 2019 Прочетена 2097 пъти 0
Днес с официална първа копка стартираха дейностите по проекта, който ще продължи половин година Днес с официална първа копка стартираха дейностите по проекта, който ще продължи половин година снимка: КИС 13

Ремонт на училище "Никола Йонков Вапцаров" в Разград ще придаде нов облик на учебното заведение.

Днес с официална първа копка стартираха дейностите по проекта, който ще продължи половин година. 

Предвидените дейности обхващат двете сгради на училището. Новите енегроефективни мерки ще подобрят условията на труд и на учебния процес. Ще се направи външна топлоизолация, шпакловки, боядисване, изолация на подове, поставяне на нови врати, монтиране на енергоспестяващо осветление. Ще има и благоустройствени дейности. Изпълнител е фирма от Търговище. Срокът за изпълнение на ремонта е 180 дни. 

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев изтъкна, че години наред е чакана такава възможност за финансиране. Към присъстващите се обърна и директорът на училището Галин Парашкевов, който заяви, че след ремонта училището ще стане още по-привлекателно за децата.

Първата копка направиха кметът д-р Валентин Василев и заместникът му Ердинч Хасанов, а заместник-кметът Галина Георгиева и директорът Галин Парашкевов плиснаха менче с вода за успех на проекта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 20 Февруари 2019 21:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net