Делегация от Община Две могили посети побратимения украински град Яготин

Визитата бе по случай празника на града на 15 септември Визитата бе по случай празника на града на 15 септември КИС 13

На посещение в побратимения украински град Яготин, беше делегация от Община Две могили начело с кмета Божидар Борисов и председателя на Общинския съвет Христина Ефтимова.

Визитата бе по случай празника на града на 15 септември. Двете общини имат сключенио споразумение за сътрудничество през 2016, като тази година за първи път делегация от Две могили бе на посещение там.

Първо бяха проведени разговори в сградата на Общината в Яготин, където кметът на града представи икономическите възможности за развитие в района. Делегацията от Две могили посети и алеята на славата изградена в чест на загиналите през втората световна война. Вечерта по време на концерт на стадиона, кметът Божидар Борисов приветства жителите на Яготин за техния празник.

Божидар Борисов е останал впечатлен най-много от образователната система, за която не се пестят средства, въпреки икономическите трудности в Украйна.

През следващата година двете общини отново ще си разменят посещения, за да обсъдят възмножностите за задълбочаване на сътрудничеството помежду си.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 19 Септември 2018 16:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН