Дело по жалба на "Монтюпе" отново влиза в съда

By 20 Февруари 2019 Прочетена 1452 пъти 0
След акт на РИОСВ бе спряна експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминии в предприятието След акт на РИОСВ бе спряна експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминии в предприятието снимка: КИС 13

Образувано в Административен съд – Русе дело по жалба на завода за автомобилни части отново влиза в съдебната зала.

То е срещу заповед на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе.

По силата на издаден от РИОСВ административен акт бе спряна експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминии в предприятието. Това е станало чрез пломбиране на устройства 7 и 8 в производсвено хале номер 3. Делото бе отложено през миналата година във връзка с назначена от съда техническа и екологична експертиза, която следва да отговори на въпросите на двете страни по делото. Освен това е имало и затруднения с осигуряване на вещи лица.

Експертизата трябва да излезе със заключения какви съоръжения, оборудване и машини са разположени в халето на предприятието и отговарят ли те на тези, които са били предвидени по проект. Трябва да бъде установено и какви по вид газове се отделят от производствената дейност, дали те се улавят при производствените процеси, както и изпускат ли се емисии в атмосферния въздух и ако да – дали те се пречистват. Друг резултат от експертизата трябва да установи какво е въздействието на тези газове върху човешкия организъм, както и дали тяхната миризма може да бъде усетена извън границите на производствената площадка. Експертната оценка трябва също да прецени как се пречиства работната среда в предприятието от газове и какви са пределно допустимите норми за концентрацията им.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net