ОбС - Русе отхвърли промените в спорната наредба за репатрирането на автомобили

By 22 Март 2018 Прочетена 1561 пъти 0

В репортаж на телевизия КИС 13 от 29 септември миналата година, русенец изрази възмущението си, че е трябвало да заплати цялата такса от 40 лева, а не половината, за репатриране на автомобила си, въпреки че се появил преди паякът да е тръгнал.

След материала, проблемът беше поставен на вниманието на Общинския съветник Иво Пазарджиев, който направи предложие за изменение в общинската наредба, за да се прецезират текстовете относно това, кога един автомобил се смята за репатриран.

Днес докладната беше представена на заседание на Общинския съвет в Русе. Стана ясно, че вносителят се е съобразил с мнението на Общинска администрация за начало на репатриращите действия да се счита заснемането на неправилно паркирания автомобил. В докладната се предлага освен таксата за репатриране, да се съставя и акт за установяване на административно нарушение или фиш, като приходите щели да отиват в общинския бюджет.

От Общинско предприятие "Комунални дейности" заявиха, че не са съгласни да се съставя акт, тъй като санкцията която се налагала била достатъчна. Някои общински съветници недоумяваха защо от Общинска администрация не желаят да се съставя акт на нарушителите.

След гласуването на предложението се оказа, че има 25 въздържали се, което накара вносителят да поиска процедурата да се повтори. В крайна сметка докладната беше отхвърлена с 20 гласа "За", 8 "Против" и 20 "Въздържал се".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net