Очаквано: Съветниците в Русе не си гласуваха санкции ако не стоят до края на сесиите

След продължителни дебати, за и против, предложението беше отхвърлено с 10 гласа "За", а останалите "Против" и "Въздържал се". След продължителни дебати, за и против, предложението беше отхвърлено с 10 гласа "За", а останалите "Против" и "Въздържал се". КИС 13

Общинските съветници в Русе си запазиха правото да не остават до края на сесията, за да изслушват питанията на своите колеги и изказванията на гражданите.

Това стана днес по време на редовното заседание на местния парламент.

Предложението за изменение на правилника за работа на Oбщинския съвет прочете Дауд Ибрям, който е един от вносителите на докладната записка. След това думата взе Иво Пазарджиев, който заяви, че е обидно за гражданите да се изказват пред полупразна зала и че една малка корекция в заплащането на общинските съветници би се отразило добре на дисциплината.

Според д-р Ервин Чакърян от ГЕРБ обаче гражданите, които се изказвали накрая, злоупотребявали с право. Неговият колега и съпартиец Орлин Дяков сравни предложението с лош спектакъл, на който той не искал да присъства.

Тогава Иво Пазарджиев се закани да оповести имената на всички, които са гласували против предложението.

Накрая след продължителни дебати, за и против, предложението беше отхвърлено с 10 гласа "За", а останалите "Против" и "Въздържал се".

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 13 Септември 2018 16:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН