"Орязаха" още места за паркиране в района на площад "Батенберг" в Русе

By 06 Февруари 2019 Прочетена 2297 пъти 0
След реконструкцията в района паркоместата бяха сведени до минимум, а обявената от Общината алтернатива - площад "Дунав", бе направена платена След реконструкцията в района паркоместата бяха сведени до минимум, а обявената от Общината алтернатива - площад "Дунав", бе направена платена снимка: КИС 13

Оградиха с колчета пространството между Регионалния исторически музей в Русе и съседната офис сграда.

Тъй като се води пешеходна зона, целта на тази мярка е да се спре откъм улица "Николаевска" достъпът на автомобили, които обикновено ползват мястото за временно паркиране. Има обаче недоволство, че сега широкото пространство не се ползва нито от шофьорите, нито от пешеходците.

До ограждането с колчета се стига след решение на Комисията по безопасност на движението от края на октомври миналата година по повод молба от директора на Историческия музей там да се обособи законна зона за паркиране. Искането е отхвърлено с мотива, че това пространство е предназначено за пешеходците.

Според директора на музея проблемът е, че колчетата спират достъпа за автомобилите в един изключително натоварен район с ограничени места за паркиране. Затова директорът на музея проф. Николай Ненов подготвя още една молба, за да се намери друго решение.

Припомняме, че след реконструкцията в района с много фирми, банки и обществени учреждания, бяха премахнати десетки паркоместа. Тогава от Общината посочиха като алтернатива паркинга на площад "Дунав", който малко след това стана платен. Затова всички, които работят в района се надяват Комисията по безопаност на движението да си промен становището, така че да не се ощети никоя от засегнатите страни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 06 Февруари 2019 16:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net