Правят нова експертиза на обвиняемия за убийството в Голямо Враново

By 12 Февруари 2019 Прочетена 2453 пъти 0
Експертизата ще бъде направена във Варна, като срокът за това е 20 дни Експертизата ще бъде направена във Варна, като срокът за това е 20 дни снимка: КИС 13

Нова тройна съдебно-медицинска и психиатрична експертиза беше назначена на Джелял Юсеинов по делото за убийството на 68-годишната Райме Хасанова от село Голямо Враново.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Експертизата ще бъде направена във Варна, като срокът за това е 20 дни. Затова следващото заседание по делото в Окръжен съд - Русе ще бъде в началото на април.

Припомняме, че процесът срещу обвиняемия Джелял Юсеинов беше отлаган много пъти заради нередовно призовани свидетели. Появи се дори още един наследник на убитата Райме Хасанова, който живее в Турция. Той се присъедини към иска на близките за причинените неимуществени вреди в размер на над 1 милион лева.

Убийството беше извършено вечерта на 11 май 2017 година в дома на възрастната жена, която живеела в края на село Голямо Враново. Според обвинението, Джелял Юсеинов отишъл в къщата на Райме Хасанова, която била вдовица и потърсил физическа близост с нея. След като жената му отказала и го изгонила, той се ядосал и по-късно се върнал в дома й. Хванал я за шията и започнал да я души. Въпреки съпротивата й, той успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и тялото, след което я удушил. Мъжът беше задържан на следващия ден.

Прокуратурата внесе обвинителния акт през март миналата година. Като го видял Джелял Юсеинов получил инсулт в Софийския затвор и след това освбоден под гаранция от 5000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Февруари 2019 19:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net