Румънски шофьор, употребил алкохол, хванат да изпреварва неправилно на пътя Русе - Бяла

Управляваният от него бус бил собственост на румънска фирма Управляваният от него бус бил собственост на румънска фирма КИС 13

Вчера малко преди 12:00 часа на първокласния път Русе - Бяла полицейски патрул установява, че товарен автомобил извършва изпреварване при наличие на пътен знак B24 (единична непрекъсната пътна маркировка М1).

След маневрата полицейските служители спрели превозното средство. При последвалата проверка установили, че автомобила марка "Форд - Транзит" с румънски регистрационен номер е собственост на фирма от Букурещ и е управляван от 41-годишен румънски гражданин.

На водача е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като уреда е отчел над допустимата концентрация на алкохол в издишания от водача въздух. Съставен е акт за установяване на административно нарушение. В присъствието на преводач водачът се е съгласил с показанията на техническото средство и е отказал кръвна проба.

По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН