Започна делото за големия обир на банка в центъра на Русе от 2016 година

By 22 Октомври 2018 Прочетена 3011 пъти 0
Обвиняем е 49-годишният Илиян Павлов от Видин, а съучастникът му все още се издирва Обвиняем е 49-годишният Илиян Павлов от Видин, а съучастникът му все още се издирва КИС 13

Делото за обира на банков клон в центъра на Русе тръгна в съда.

Обвиняем е 49-годишният Илиян Павлов от Видин. Ако вината му бъде доказана, може да получи от 10 до 20 години лишаване от свобода. 

Заради здравословни проблеми днес той поиска мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека. Съдът обаче се съобрази с доводите на прокуратурата, че това не е основание да бъде пуснат от ареста. Беше направено и искане той да бъде преместен от Белене в затвора във Враца, за да е по-близо до семейството си. Оказа се обаче, че това няма как да стане на този етап. Съдът отхвърли и искането на адвоката на Илиян Павлов, случаят да бъде върнат на досъдебно производство, заради процесуални нарушения.

Така следващото заседание по делото ще бъде през декември, когато се очаква да бъдат разпитани свидетели.

Припомняме, че обирът на банката стана в края на март 2016 година. Според записите от камерите в престъплението са участвали двама души, като Илиян Павлов беше задържан през декември миналата година, а другият все още се издирва.

Обирът е бил извършен чрез разрушаване на защитни прегради и използване на технически средства. Крадците влезли в трезора, като разбили стена на подземните гаражи под банката. През направения отвор, успели да придърпат част от парите, намиращи се на рафт в трезора. Беше установена липсата на 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара, на обща стойност около 190 хиляди лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 22 Октомври 2018 17:19
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net