Делегация от Германия се запозна с дейността на пенсионерските клубове в община Сливо поле

By 02 Ноември 2018 Прочетена 3686 пъти 0
Немците се запознаха с дейността на пенсионерските клубове и съвместната им работа с общинската администрация Немците се запознаха с дейността на пенсионерските клубове и съвместната им работа с общинската администрация КИС 13

Делегация от Германия бе на посещение в община Сливо поле.

Немците се запознаха с дейността на пенсионерските клубове и съвместната им работа с Общинската администрация.

Немската делегация беше посрещната пред читалището в село Бабово, където са два от най-активните песнионерски клубове на територията на общината. След като бяха приветствани с добре дошли от кмета на Сливо поле Валентин Атанасов, домакините поздравиха гостите от провинция Баден Вюртемберг с изпълнения на самодеен певчески състав.

След това в сградата на читалището делегацията беше посрещната по стара българска традиция с хляб и сол. Там гостите рагледаха подредена от пенсионерските клубове изложба на народни носии и местни хранителни продукти. Целта на посещението обаче е делегацията от Германия да се запознае с дейността на пенсионерските клубове в общината и как си сътрудничат успешно с  местната администрация по различни проекти. Немските гости се позаинтересуваха и как община Сливо поле задържа младите хора в малките населени места.

По думите на кмета на Общината Валентин Атанасов годините са наложили едно добро общуване между различните етноси.

По време на срещата, беше направена презентация на дейността на пенсионерските клубове в община Сливо поле по различните проекти в които са участвали досега.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 03 Ноември 2018 14:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net