В село Бабово се проведе уникалния празник на греяната ракия и зелевата чорба

By 25 Февруари 2019 Прочетена 2269 пъти 0
Богатата програма включваше изяви на читалищни групи и клубове за народни танци Богатата програма включваше изяви на читалищни групи и клубове за народни танци снимка: КИС 13

За четвърта поредна година в Бабово се проведе уникалния фолклорен празник на греяната ракия и зелевата чорба.

Организатори на събитието бяха Народно читалище "Никола Йонков Вапцаров 1927", кметството и пенсионерската организация в селото.

Богатата програма включваше изяви на читалищни групи и клубове за народни танци, както и традиционните конкурси за най-блага греяна ракия, най-вкусна зелева чорба, най-автентична старовремска софра и за най-напет юнак. Сред официалните гости на фолклорния празник бяха евродепутата Андрей Новаков, народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андреян Райков.

Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов поздрави организаторите за вложените усилията и подготовката на празника. В приветствието си към жителите и гостите на селото областният управител отправи пожелания да пазят в сърцата си онази искрица, която е поддържала столетия българския дух.

За настроението на всички присъстващи на празника, програмата включваше множество изяви на фолклорни групи от цяла Русенска област.

За класиралите се първите три места във всяка от категориите бяха осигурени материални награди от организаторите, а областният управител удостои призьорите с грамота за принос в съхраняването на българските традиции.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net