Провериха завършените ремонти в района на пазара в Търговище

By 04 Октомври 2018 Прочетена 3762 пъти 0
Това стана по разпореждане на кмета д-р Дарин Димитров във връзка с множеството сигнали на граждани за неясноти по организацията на движението Това стана по разпореждане на кмета д-р Дарин Димитров във връзка с множеството сигнали на граждани за неясноти по организацията на движението КИС 13

Извършиха проверка на приключилите ремонти и поставената вертикална и хоризонтална сигнализация на улиците в района на пазара в Търговище.

Това стана по разпореждане на кмета д-р Дарин Димитров, във връзка с множеството сигнали на граждани за неясноти по организацията на движението.

Улиците "Гладстон" и "Велико Търново" са част от линейните обекти по проекта за обновяване на градската среда. Там са извършени ремонти на асфалтови и тротоарни настилки, изградена е велоалея, направено е и озеленяване.

След сигнали на граждани и разпореждане на кмета на община Търговище д-р Дарин Димитров, по протежение на цялото трасе беше извършена проверка от заместник-кмета Емине Якубова, заедно с ръководителя на проекта, представител на Пътна полиция и на Общинското предприятия "Социални и охранителни дейности". При обхода на ремонтираното трасе граждани поставиха допълнителни въпроси за достъпа към кооперативния пазар и магазините, паркирането в района, наличието на забранителни знаци. Всички констатации ще бъдат внесени на заседание на транспортната комисия, която ще излезе със становище за подобряване на организацията при действащите нормативи и закони, както и реалните възможности на тази част от града да поеме автомобилния трафик и да осигури безопасност  на пешеходците.

За да се компенсира недостигът на места за паркиране, Общината планира изграждането на общински паркинг на терена, на който са т.нар. бараки. Те ще бъдат премахнати, след спечелено дело от местната администрация. Общата площ на общинския имот, където попадат постройките е 2 декара.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров потърси съдействие от Пътна полиция за проверка на маркировките и сигнализацията и на изхода на града към околовръстното шосе, както и за засилване на контрола.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Октомври 2018 15:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net