За поредна година Община Търговище обяви конкурс за коледна украса

By 20 Ноември 2018 Прочетена 2101 пъти 0
В него могат да се включат всички 51 населени места от общината и кварталите Въбел и Бряг В него могат да се включат всички 51 населени места от общината и кварталите Въбел и Бряг КИС 13

Започва записването в конкурса за коледна украса в Търговище. В него могат да се включат всички 51 населени места от общината и кварталите Въбел и Бряг, както и всички жители на града, които поставят външна украса на домовете си и така допринасят за празничното настроение. 

В категорията за населените места ще се оценяват най-оригинално украсени централна част и улици. Допълнително точки ще носи включването на училища, детски градини, читалища, както и участието на цялата местна общност в инициативата.

В конкурса за частни домове пък могат да се включат всички жители на общината, които поставят празнична украса на фасадите на домовете или дворовете си.

Наградите за отличените в категорията за населените места ще бъдат 500 лв. за първия класиран, 200 лв. за втория и 100 лв. поощрителна награда. Те ще бъдат връчени само след протокол от кметския съвет или читалището на населеното място и срещу фактура за изразходването на сумата. Премията трябва да се използва за обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго обзавеждане или оборудване за благоустрояване на населеното място или квартала. В категорията за жилищните обекти наградите са предметни. За победителя тя е с равностойност 200 лв.

Записването в конкурса е до 10 декември, включително. Заявките за населените места се подават в отдел "Канцелария и стопанско обслужване" на Община Търговище. Гражданите, които желаят да се включат в конкурса за коледна украса на домовете си, трябва да подадат име, адрес, телефон и да изпратят снимки на обекта, участващ в надпреварата, по електронната поща.

Комисия, назначена със заповед на кмета д-р Дарин Димитров, ще обходи населените места и адресите, за които има подадена заявка, и ще определи победителите. Призьорите ще бъдат обявени преди Коледа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net