Проф. д-р Христо Бонджолов спечели втори мандат като ректор на ВТУ /ОБНОВЕНА/

By 20 Май 2019 Прочетена 2767 пъти 0
Той е получил подкрепата на 207 члена на Общото събрание на висшето училище Той е получил подкрепата на 207 члена на Общото събрание на висшето училище снимка: КИС 13

Проф. д-р Христо Бонджолов ще продължи да ръководи до 2023-та година Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий".

Това стана ясно, след като се проведе процедурата по избор на ректор на висшето училище във Велико Търново.

В гласуването са участвали общо 334 души, като проф. д-р Христо Бонджолов е получил подкрепата 207 от тях, като по този начин е спечелил изборите още на първия тур. За другите двама кандидати - проф. Венка Кутева и проф. Мирослав Гълъбов са гласували съответно 71 и 45 члена на Общото събрание.

В състава на Върховния орган на университета влизат общо 390 души. Сред тях са представители на Академичния съвет, студентите, докторантите и административния персонал.

В дневния ред на днешното заседание на първо място бе изборът на Комисия по провеждане на изборите.

След това бяха избрани председател и заместник-председател на Общото събрание, чиито мандати ще са до 2023-та година. Върховният орган на висшето училище ще ръководи проф. Антоанета Анчева, а за неин змаестник е избрана проф. Живка Колева – Златева.

В надпреварата за нов ректор на Великотърновски университет участваха трима кандидати – настоящият ректор проф. д-р Христо Бонджолов, деканът на Педагогически факултет проф. Венка Кутева и деканът на Факултета по математика и информатика проф. Мирослав Гълъбов.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 20 Май 2019 20:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net