Великотърновският университет отбелязва 55 години от основаването си

By 06 Ноември 2018 Прочетена 2490 пъти 0
С тържествено събрание-концерт днес ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" отбеляза 55 години от основаването си С тържествено събрание-концерт днес ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" отбеляза 55 години от основаването си КИС 13

Великотърновският университет "Св. св. Кирил и Методий" чества 55 години от основаването си.

Празникът бе отбелязан с тържествено събрание–концерт в аулата на висшето учебно заведение.

По случай годишнината, университетът бе удостоен с плакет от президента Румен Радев за значим принос за формирането на поколения специалисти в областта на хуманитарните науки, както и за изграждане облика на съвременното висше образование в България.

В аулата присъстваше цялото ръководство на висшето училище, бивши ректори и преподаватели, студенти, и много гости от чужбина. Тържествено слово произнесе ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов.

Празникът бе уважен от почетния доктор на висшето учебно заведение проф. Андрей Пантев. Той произнесе академично слово за духовността и приноса на Великотърновския университет.

В аулата на Великотърновския университет бяха връчени почетни плакети на държавни институции в знак на благодарност за тяхната подкрепа през изминалите 55 години. Сред отличените са президентът Румен Радев, председателят на Народно събрание Цвета Караянчева и министър-председателят Бойко Борисов.

След тържествената част, последва празничен концерт на "Биг бенд" - Велико Търново с диригент маестро Владимир Бошнаков и студентите от специалност "Педагогика на обучението по музика".

ъбитията за годишнината продължават и утре, когато Струмишкият митрополит Наум ще получи инсигниите на Почетен доктор на Великотърновския университет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 06 Ноември 2018 18:26
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net