4 години затвор за шофьорката, причинила катастрофата с обърнат автобус на АМ "Тракия" през 2018

By 30 Октомври 2019 Прочетена 1242 пъти 0
Припомняме, че при тежкото ПТП загинаха 6 души, а десетки бяха откарани в болница Припомняме, че при тежкото ПТП загинаха 6 души, а десетки бяха откарани в болница снимка: БГНЕС

4 години затвор получи 30-годишната Цвета Таскова, обвинена за тежката катастрофа на магистрала "Тракия" през април миналата година, когато се обърна автобус и загинаха шестима души.

Накзанието бе намалено с 1/3, тъй като делото се гледа по съкратената процедура. Обещетението, което се иска по гражданските искове е по 20 000 за всеки от шестимата загинали.

Според адвоката на подсъдимата Николай Кокинов, ефективната присъда е много тежко наказание и заяви, че ще обжалва размера му. В залата той пледира за условно осъждане. За това настоява и прокурорът по делото Мирослав Ангелов. Той е убеден, че условната присъда е щяла да постигне целите си.


Припомняме, че катастрофата на магистрала "Тракия" стана на 13 април миналата година
. Тогава 29-годишната Цвета Таскова изгубила контрол над автомобила си и се удари в автобус, който се преобърна в канавката. При инцидента загинаха 6 души, а ранените бяха десетки.

Не бяха открити технически неизправности на двете превозни средства. Произшествието провокира и дебат относно мярката за задължително използване на колани от пътниците в автобусите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 30 Октомври 2019 18:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net