ВИДЕО: Четири гласувания и политически совалки не излъчиха председател на Общински съвет Две могили

By 27 Май 2022 Прочетена 1258 пъти 0

След четири опита Общинският съвет в Две могили не успя да си избере председател.

Процедурата ще бъде повторена на следващото заседание на местния парламент.

На сесията през април, досегашният председател Юлияна Тодорова подаде оставка по лични причини. Това наложи на днешното заседание, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО, да се проведе процедура по избор на председател на Общинския съвет.

След направени предложения от политическите сили, бе приет състава на комисията по избора, като за нейн председател бе избран Ивайло Пенев от БСП. Последваха номинациите за председател на Общинския съвет, като от ГЕРБ предложиха Христина Евтимова, от БСП – Соня Нечева и от СДС - Румен Марков. Четвъртата група в местния парламент - ДПС, не издигна кандидат.

РЕКЛАМА


Последва първи тур от избора за председател, който не излъчи победител. При първият вот Христина Евтимова получи 6 гласа, а Соня Нечева и Румен Марков - по 3. 

Въпреки поисканата почивка за консултации, вторият тур също не доведе до избор на председател, но очерта балотаж.

Така, отново след консултации, на трети тур се класираха Христина Евтимова от ГЕРБ с 6 гласа и Соня Нечева от БСП с 4. Резултатът обаче отново се повтори.

Веднага последва четвърти последен опит за избор на председател, при който Соня Нечева увеличи подкрепата си с един глас, но това не промени ситуацията.

Така процедурата за избор на председател ще се проведе отново на следващото заседание на Общинския съвет в Две могили през юни.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 27 Май 2022 18:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net