Общинският съвет в Две могили има нов председател

By 30 Ноември 2018 Прочетена 2221 пъти 0
Единствената номинация за председател на Общинския съвет бе тази на Стефан Стефанов Единствената номинация за председател на Общинския съвет бе тази на Стефан Стефанов снимка: КИС 13

Стефан Стефанов е новият председател на Общинския съвет в Две могили. Той беше избран след таен вот по време на днешното заседание на местния парламент, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

До ротационния модел на избор на председател на Общинския съвет в Две могили се стигна, след като нито една от седемте партии и колации, които попаднаха в местния парламент, не можеха да сформират мнозинство.

Общинските съветници приеха днес решение с което освободиха от поста настоящия председател Христина Ефтимова, считано от 1 декември. След това беше назначена комисия по избора, а нейният председател Светлозар Донев обясни процедурата, приета през ноември 2015.

Единствената номинация за председател на Общинския съвет бе тази на Стефан Стефанов. След това на всички съветници бяха раздадени листче и плик за тайния вот и започна поименното гласуване в запечатана прозрачна урна. Като приключи избора, Светлозар Донев съобщи името на новия председател на общинския съвет.

Това ще бъде последният едногодишен мандат на ротационен принцип преди местните избори догодина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 30 Ноември 2018 18:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net