4 сигнала за нарушения в Разградско от началото на изборния ден

До настоящия момент са постъпили 4 сигнала, по които се работи. До настоящия момент са постъпили 4 сигнала, по които се работи. Снимка: КИС 13

Изборният ден в Разградско протича в спокойна обстановка, съобщават от Областната дирекция на МВР. 

До настоящия момент са постъпили 4 сигнала, по които се работи. Съставени са 25 протокола за предупреждение. Материалите, събрани от извършените проверки, са докладвани по компетентност в прокуратурата.

200 служители от структурите на Областната дирекция на МВР в Разград и Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са ангажирани за осигуряване на охраната на изборните секции и отговарят за реда и спокойствието в региона.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg /или в ОДМВР-Разград на тел. 084 62 72 57/.

Създадена е организация звената на Дирекция "Български документи за самоличност" да работят в днешния ден от 8:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

До 11.00 часа днес с удостоверения за гласуване са се снабдили двама граждани в Исперих и един в Лозница. Връчените готови лични карти са 5 – две в Лозница и по една в Разград, Исперих и Кубрат.

В дните от 4 до 7 юни са издадени 16 удостоверения – 9 в Разград, 6 в Исперих и 1 в Кубрат.

В деня за размисъл с удостоверение за гласуване са се снабдили двама граждани – един в Разград и един в Исперих. През съботния ден са връчени 14 изготвени лични карти – 8 в Разград, 4 в Исперих, 1 в Кубрат и 1 в Лозница.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 09 Юни 2024 11:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net