9 жалби са постъпили в Общинската избирателна комисия в Русе

По всички сигнали ОИК се е прозинесла в срок, заяви нейният председател Николай Братованов По всички сигнали ОИК се е прозинесла в срок, заяви нейният председател Николай Братованов снимка: КИС 13

9 жалби са постъпили в ОИК - Русе от началото на предизборната кампания.

Повече от тях са за неправилно поставени агитационни материали. По всички сигнали Общинската избирателна комисия се е прозинесла в срок, заяви нейният председател Николай Братованов.

Според него основният недостатък на жалбите е, че няма конкретно посочени извършители на нарушенията. Затоява при тази ситуация, не можело да се вземе отношение за налагане на санкции.

ОИК - Русе е била сезирана и за това, че един от кандидатите за кмет е извършвал политическа агитация на територията на учебно заведение. Жалбата е оставена без уважение, тъй като в залата не се провеждат учебни занятия и няма възможност някой от участниците да се възползва от това да печели предимиство в предизборната надпревара чрез агитация. Решението на Общинската избирателна комсиия може да се обжалва пред ЦИК в законоустановения срок.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.